Kiropraktor behandler pasient
ramme

Nakkesmerter

Stiv nakke og nakkesmerter er et vanlig problem i befolkningen. Omtrent 50% av oss vil en eller annen gang i livet få vondt i nakken.

Sirkel
Sirkel

Årsak

Årsakene til nakkesmerter og stivhet kan være mange, men statisk, ensidig belastning og ugunstig arbeidsstilling ligger bak veldig mye. Det kan utløses av stress og andre psykiske påkjenninger, dårlig syn eller feil briller. Det kan også oppstå pga. for lite, for mye eller feil trening. Strålesmerter ut i armene sammen med nakkestivhet eller -smerter kan indikere irritasjon av nervene i nakken. Les mer om prolaps og utstrålende smerter her.

Symptomer

Symptomer på nakkesmerter og stivhet kan være: smerter når du beveger på nakken, diffuse brennende smerter, vondt når du løfter hodet, stivhet og smerter mellom skulderbladene og i skuldrene. Sammen med nakkesmerter er det ikke uvanlig å oppleve strålesmerter ut i armene, hodepine, kjevesmerter, øresus, uklart syn og muskelspenninger. Det er heller ikke uvanlig å være litt svimmel og kvalm. Opplever du feber og oppkast sammen med nakkesmerter, bør du kontakte lege for å utelukke annen sykdom.

Behandling

Vår ekspertise som kiropraktorer er å undersøke samspillet mellom muskler, leddfunksjon og nevrologisk kontroll. Sammen men en grundig samtale gir dette oss en helhetlig forståelse. Slik kan vi finne ut hva som trenger behandling, hva du kan gjøre selv for å komme ut av smertene og hva du kan gjøre for å forebygge nye nakkeplager i fremtiden.

Hos oss ved Fornebu kiropraktorsenter har vi lang erfaring med nakkesmerter. Kiropraktikk er en effektiv og trygg behandlingsform. Riktig behandling for dine nakkesmerter vil være avhengig av den underliggende årsaken. Ofte vil dette innebære leddbehandling, øvelser og veiledning. Vi veileder også i forhold til arbeidstillinger og hva slags trening eller øvelser du eventuelt bør gjøre. Vi er offentlig godkjent helsepersonell og primærkontakter. Det vil si vi kan henvise til videre utredninger som MR, røntgen eller spesialister ved behov. Vi kan også sykmelde om det skulle være behov for det. Ta kontakt så undersøker vi deg nøye for å finne ut årsaken til dine smerter. 

Sirkel

Hva kan du gjøre selv?

Hold deg så aktiv du kan. Gå korte turer innenfor smertegrensen. Unngå å bli sittende eller liggende lenge. Det er sjelden tilrådelig å ikke gjøre noen ting. Unngå tung eller intensiv trening. Legg vekk mobilen og nettbrettet. Legg på kuldepakning over det smertefulle området. Vi anbefaler alle å bruke kulde. Noen foretrekker varme, men vi tilrår da å bruke begge deler. Ved sterke smerter kan det være nødvendig med smertestillende medisiner, særlig for å få sove.

Som med alt annet er forebygging den beste behandlingen! Vær aktiv og bruk kroppen variert. Unngå stillesitting og skjermbruk på fritiden. Ta en sjekk hos kiropraktor for råd og veiledning.

Sirkel
Sirkel
Sirkel

Vi har 25 års erfaring med vonde rygger på Fornebu.

Hos oss er du i de beste hender.