Gravid ligger på siden, får behandling
ramme

Gravid - smerter i forbindelse med svangerskap

Svært mange opplever bekken- og ryggplager mens de er gravide. Kroppen går gjennom store endringer i løpet av en relativt kort periode og ryggsøylen kan i noen tilfeller ha problemer med å tilpasse seg. Det skjer både fysiske endringer, med vektøkning og endret kroppsfasong; hormonelle forandringer; og forutsetningene for å være aktiv og trene endrer seg. Plager eller skader som oppstår før svangerskapet kan bli mer tydelig når leddene blir mer bevegelige og belastningsforholdene endrer seg.

Vi er opptatt av at et svangerskap skal oppleves så fint som mulig. Behandling for å opprettholde best mulig funksjon og aktivitetsnivå under svangerskapet er gunstig, også for å legge til rette for en god fødsel og barseltid. I etterkant av et svangerskap er det 5-10% som opplever kroniske bekkenplager. Vår erfaring er at det er lurt å oppsøke hjelp tidlig for å unngå vedvarende plager og nedsatt funksjon.

Sirkel
Sirkel

Årsak

Årsaken til smertene er sammensatte, men de hormonelle endringene som skjer når kroppen skal forberede seg til fødselen påvirker ledd, leddbånd og nervesystemet. Vektendringer påvirker også hvordan ryggsøylen har det. Belastningspunkter i midtrygg, korsrygg og bekken endres veldig og kan føre til ubehag og smerter. Gangen endrer seg og magen drar korsrygg og bekken fremover så korsryggen blir mer svai.

Symptomer

Når bekkenet ikke fungerer som normalt kan dette forårsake smerter i setemuskulatur, lyske, hofter og stråling ut i bena. Dette igjen kan skape stivheter videre opp i ryggen og føre til at det gjør vondt å ligge, sitte, gå og bytte stillinger. Gravide får ofte en “vaggende” gange som belaster rygg og bekken mer. Det å finne en god liggestilling, eller hvilestilling blir noen ganger nesten svært vanskelig. Nedsatt bevegelighet i hofteleddene eller bekkenet forårsaker som regel smerter lokalt rundt hofteleddet og på innsiden eller utsiden av lårene eller i symfysen (skrittet). Nedsatt bevegelighet i hofteleddene og eller bekkenet kan også forårsake betennelser/irritasjoner i muskulatur og sener.

Behandling

Vi er opptatt av å finne årsaken til plagene, enten de kommer fra selve bekkenet, ryggen, betennelse eller irritasjonen i muskulaturen. Både bekken, rygg og hofteledd kan behandles av kiropraktor for å gjenopprette normal bevegelighet. Vår erfaring er at det er lurt å oppsøke hjelp tidlig om en kjenner ubehag. Det er ofte bedre og lettere å forebygge. Kiropraktisk behandling av gravide skånsomt. Vi ønsker å hjelpe kroppen til å oppnå optimal funksjon/bevegelse og belastningsforhold i rygg og bekken. Behandling innebærer spesifikk kiropraktisk leddbehandling, veiledning og anbefalinger i forhold til trening og øvelser. Vi tilpasser behandling til hver enkelt person. Vi har over 20 års erfaring innen behandling av gravide.

Sirkel

Vi har lang erfaring med svangerskapsrelatert behandling

Hos oss ved Fornebu kiropraktorsenter har vi lang erfaring med bekken- og ryggsmerter. Vår ekspertise som kiropraktorer er å undersøke samspillet mellom muskler, leddfunksjon og nevrologisk kontroll. Sammen men en grundig samtale gir dette oss en helhetlig forståelse. Slik kan vi finne ut hva som trenger behandling, hva du kan gjøre selv for å komme ut av smertene og hva du kan gjøre for å forebygge nye plager i fremtiden. Kiropraktikk er en effektiv og trygg behandlingsform. Vi er offentlig godkjent helsepersonell og primærkontakter. Det vil si at vi kan sykmelde og henvise videre til legespesialist ved behov. Behandling for dine svangerskapsrelaterte smerter vil være avhengig av den underliggende årsaken. Ta kontakt så undersøker vi deg nøye for å finne ut årsaken til dine smerter

Sirkel
Sirkel
Sirkel

Vi har 25 års erfaring med vonde rygger på Fornebu.

Hos oss er du i de beste hender.